عامل ایجاد کننده بیماری بروسلوز یا تب مالت نوعی باکتری است.
این باکتری می تواند بدنبال خوردن لبنیات آلوده که به درستی پاستوریزه نشده اند به بیمار منتقل شود.
همچنین افرادی که با دام یا محصولات دامی آلوده به این باکتری در تماس هستند امکان ابتلا به بیماری را دارند (مانند دامداران و دامپزشکان و …)
ضعف و خستگی
تب
تعریق
کم اشتهایی
افت وزن
دردهای مفصلی و استخوان
سردرد
افسردگی
تشخیص بیماری اغلب بوسیله تست های خون ویژه این بیماری تایید می شود.
دوره درمانی ضد میکروبی بیماری با توجه به وضعیت درگیری بدن بین 6 هفته تا چند ماه می باشد و در درگیری برخی از نقاط بدن مانند درگیری دریچه های قلبی احتمال نیاز به جراحی وجود دارد.
در بیماری بروسلوز احتمال عود بیماری وجود دارد.